Welkom op de site van: De Witte Adelaar

Hier komen alle werelden samen, als een grote familie, niet alleen om ons Zelf te helen, maar ook de wereld waarin wij leven. Kennis is macht, het juiste gebruik ervan laat wijsheid zien. Laten wij samen in wijsheid verder gaan en dat doen wat ons hart ingeeft. Wees integer en met respect voor alles en iedereen. Ahé!

Wat is sjamanisme?

Sjamanisme, het lijkt tegenwoordig wel schering en inslag, want luister en kijk om je heen. Iedereen lijkt ineens een sjamaan te willen zijn. Maarja, een sjamaan, hoe word je dat dan? Nou, worden? Ergens was je het al, het zat al in jouw bloed, de bloedlijn. Dus een ander kan jou niet een sjamaan maken. Wel bepaalde tools aangeven en hoe deze en technieken kunt toepassen. Maar daarmee ben je nog geen sjamaan. Een drum en een talking stick maken of dat je ineens als Kluk Kluk rond gaat lopen, maakt nog niet dat je er een bent. Ook niet door inwijdingen, want wat al is, kan je niet inwijden. Dus die afstemming was eral. Maar het zijn leuke klantenbinders, die je doen laten geloven dat je alleen door een inwijding sjamaan kunt worden. Helaas voor hun, deze inwijdingen zijn niet door mensen bepaald, maar door de Hogere Spirit, door Manitou, Grote Geest. Ik kreeg in het verleden te horen dat iemand mij wilde opleiden tot sjamaan, maar ik dacht: "Nee, dat doe ik niet". Ze zag mij als een leuke melkkoe.
Ik kreeg diverse signalen te zien, te horen, waarbij Grote Geest duidelijk liet merken, dat het NOT DONE is. Later bleek dus ook, dat er bepaalde regels waaraan wij ons dienen te houden, niet geëerd werd.
Dus ik had al die binding. En jij?

Ben jij een sjamaan?

Allereerst is het een onbepaald gevoel. Het diepe weten en binding hebben met iets wat je niet thuis kunt brengen. Een sjamaan maakt vaak de pad van ontbering mee, een dood van de sjamaan stervend. Een leven wat niet over rozen ging. Maar ook dat jij je aangetrokken voelt naar (wat ik noem), natuurzaken.
Het enige wat jou vreugde lijkt te geven is je inzetten voor de dieren, de natuur. Daar waar het liefst in verblijft. Je wilt één zijn met alles, de omgeving en je bezit dat extra stukje respect, voelt de heiligheid van en in alles wat leeft. Je hebt een diepgewortelde respect. Ook je handelingen en gevoel is in overeenstemming met jouw pad, die je als heilig erkent en je weigert er vanaf te gaan. Je komt op voor de zwakkeren, mens, dier en de natuur opkomend. Een boom omhakken is voor jou even erg als een arm van jezelf eraf hakken. Je bent je bewust van een diepere binding, die van de Moeder Aarde. ik noem haar Pacha Mama. Onze Moeder, die ons in alles voorziet. Pacha Mama is vanuit de Inca, Quecha... Zuid Amerika. Je weet dat alles energie is, leeft en dat je het voelt. in alles in jouw. Het slaat samen met je hart. Het is één.

Hoe leeft een sjamaan?

Nou, zoals ik zelf leef, in het hier en nu met de ogen open. Met respect voor al dat is en leeft. Met beide benen op de grond, stevig verankert in moeder Aarde. En nee, ik woon niet in een wigwam, maar in een huis, in een woonwijk. En ik zit ook niet met elke dag bij een kampvuur op mijn drum te slaan of ben regendans aan het doen. Nee, verre van dat en dat bewaar ik voor speciale gelegenheden. Dat zijn mijn heilige rituelen. Ik kleed mij ook niet anders, want ik ben wie ik ben. En dat is voor mij Nederlander, een Europeaan, met de normen en waarden van dit land. Dus ik zal mij dan ook nooit anders voordoen. Wannebees, die zijn er al genoeg. Ik eer mijn voorouders, wat in overeenstemming is met mijn pad en afkomst.  
En kopieergedrag, helaas zie ik dat tegenwoordig steeds meer in het 'sjamanisme', zeg maar: heel vaak voorkomend. Dat is niet mijn manier. Daarom distanciëer ik mij van bepaalde zaken, waarbij ik het gevoel heb... "dit klopt niet". Daar zijn de spirits voor. Die helpen mij als ik iets niet zeker weet of niet goed voelt. Dan krijg ik het zeker te horen en te zien. Sommigen mensen lijken het ineens niet meer willen weten waar men vandaan komt, daarmee de voorouders worden verloochend en daarmee ook niet geëerd. Of men gaat om de verkeerde redenen het sjamanenpad op. Het is tegenwoordig een hot item, dus men wil een slaatje eruit slaan?Dat kan even goed gaan, want als dat de drijfveer is? Integer zijn, dat is een van de onbeschreven wetten waar wij ons aan dienen te houden, en zo leef ik, maar maak ik wel eens een foutje. Als geld een motivator is, dan heb je een trauma daarin opgelopen. Simpel.

Hoe moet je sjamaan zijn?

Er is geen richtlijn hoe een sjamaan moet zijn, want over de hele wereld heeft elke sjamaan zijn eigen unieke werkwijze. Deze zijn door de sjamaan deels overgedragen en deels zelf ontwikkeld. Was het vroeger een mannenzaak, tegenwoordig ook het hare, Nieuwe tijden zijn het. En het moet in overeenstemming zijn met wie hij/zij werkelijk is.
Wij noemen dat: 't Zelf.
Een sjamaan is vooral: altijd zichzelf, eerlijk, respectvol, helpend en staat in goed contact met de geziene en ongeziene wereld.
Dat is nodig, omdat het werkgebied heel breed is, zoals dingen zien wat vele anderen niet kunnen zien en het werken met (sterke) energieën. Dat is noodzakelijk om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Je moet sterk zijn en stabiel en vooral weten wat je doet, want je werkt ook met vorige levens, toekomstbeelden, delen van de ziel die ergens verborgen zijn . Dan moet je krachtig zijn, enige kennis van zaken hebben en zuiver open zijn, want je dient het geheel (goed) te zien en zeker in je werk zijn, anders kan je anderen niet helpen. Daarom zal het sjamanisme niet voor iedereen geschikt zijn. Je moet lef hebben in dit wereldje, want het is niet altijd mooi en leuk, Vaak het tegenovergstelde, maar het wordt geromantiseerd. Je haalt vaak negatieve energieën weg uit ruimtes en mensen, dat wat mensen ziek maakt. Ook dat behoort bij de taak van een sjamaan. Durft een sjamaan dat niet aan te gaan of weigert hij/zij? Dan ga er vanuit dat het geen echte is. Een echte sjamaan werkt met beide delen. Die begrijpt ook waarom het zo is.

Hoe werkt een sjamaan?

Je werkt met vele vormen van energieën ... 24/7. Je kunt daar geen vakantie van nemen, want dat is het enige constante: het sjamanisme is altijd aanwezig, overal, als les, als energievorm, als gedachtegoed. Je kunt niet meer terug als je eenmaal die roep gehoord en op Het Pad gekomen bent, dan dien je te gaan, ALL THE WAY. Je stem is gehoord en je hebt "ja" gezegd.
Jouw levenstijl zal daarmee ook veranderen, dit in overeenstemming met jouw innerlijke stem en de stem van de spirits die jou daarin begeleiden. Ook deze stemmen leren horen, hoort erbij (de stemmen van jouw Elders en de spirits). Je werkt samen met deze spirits. Onbewust dingen gaan doen, dat zit er niet meer in. Iets of iemand schaden heeft ineens een andere betekenis en dat met behoorlijke gevolgen, want dat komt omdat jouw verantwoordelijkheidsgevoel omhoog schiet. Ook vanuit een rechtvaardigheidsgevoel leren werken, zonder te oordelen, hoort erbij.
Het is niet altijd leuk een sjamaan te zijn, want het betekent ook: de vervelende klusjes doen. Maar ook sommige zullen zeggen: "jij sjamaan?" ... ik durf te zeggen van 'ja, ik ben!'. Jij ook? Dus dat zijn ook gevechten, tussen het oude en nieuwe stijl sjamanisme.
Als een sjamaan heb je leefregels, richtijnen. Ik heb deze ook in mijn boek beschreven. Als sjamaan maar ook als mens doe je bepaalde dingen nooit. Dat wat tegen het hele Zijn indruist of iemands wil in, is verboden. Je doet het goede en Je helpt daar waar je kunt en ja, het hoeft niet altijd maar voor niks. Je bouwt altijd op. En je gaat het goede pad op en verdedigt de zwakkeren. Alles dient in balans te zijn, maar vooral te blijven.

Zijn leefwijze.

Dat is wat jij voor jezelf bepaalt. Ik gooi geen troep op straat, vraag de spirits om raad en healing. Zaag niet zomaar een boom om, zorg ervoor dat ik niet iets dood maak. Ook je kleine spul. Ik maak gebruik van veren, maar ik zal nooit zelf een dier daar voor doden of een vleugel eraf halen. Een dood dier uit elkaar halen, dat krijg ik niet over mijn hart. Bovendien, daar dien je eerst een ritueel voor te doen en de spirit van dat dier te vragen. En als je een 'NEE, het mag niet' hoort, dan respecteer je dat. Sommige doen het wel. Shame!
Wij zijn allen één grote familie, of het stenen, bomen, bloemen, planten, dier en mensen zijn, wij staan daarmee in contact en horen hun stem. Ze geeft ons aanwijzingen. Die moeten we volgen. We dienen daarom respectvol met onze wereld om te gaan, want wij mogen dit alles tijdelijk lenen. Ik vraag altijd om toestemming.
Ik noem mijzelf een NIIEUWE TIJDS SJAMAAN. Omdat een nieuwe periode is ingegaan. We nemen deels afscheid van oude tradities omdat deze niet meer goed werken. Een nieuwe visie is nosig. Het grote loslaten is al begonnen. Veel wordt nog veranderd in onze wereld en om goed werk te kunnen blijven leveren, zullen we moeten aanpassen aan het nieuwe. Dat is een vereiste. Dus een sjamaan zal moeten meegroeien, is flexibel, staat open voor het nieuwe, durft dat te doen wat van hem/haar verwacht wordt (door de spirits geleidt) of het nu leuk is of niet. En durft samen te werken. Een sjamaan maakt gebruik van alles wat tot beschikking staat. Zijn tools, zijn gereedschappen, die zelf gemaakt of toegewezen door aanwijzingen. klaar om gebruikt te worden. Zijn talking stick, krachtstick, drum, ratel enz.. Maar daar moet eerst goed mee worden geoefend. Auto rijden leer je ook niet in een dag, toch? Pas na het behalen van jouw rijbewijs, begint het echte leren. Leren op jezelf te vertrouwen, wanneer te remmen, te schakelen, gas geven, nu inhalen of niet. Zo is het ook op dit pad, wat sjamanisme heet en dat duurt heel je leven. Dus alle ontberingen in jouw verleden heeft je tot een sjamaan gemaakt, de dood van de sjamaan gestorven, zorgt ervoor dat je anders leeft, voelt en doet. Een sjamaan leeft bewust, in alles. HIj is ... voel maar... hoor!

Ik, de caretaker, sjamaan.

Laat ik kort houden. Ieder sjamaan heeft zijn eigen werkwijze. Ik doe eigenlijk alles, wat mij gevraagd wordt, van zuivering, tot healing. Of het nu vanuit een vorig leven is, een traumatische ervaring, zoals ptss, of bescherming geven zoals aura dichten, huis zuiveren. Ik kan niet zeggen wat ik precies doe, want ik pas mij aan ........ aan de wens van de vrager en het moment. Dus ik ben heel flexibel, wat heel goed is.
Mijn doel, taak is:
kennis doorgeven. Mensen te onderwijzen en leren weer zichzelf te gaan worden. Ik werk met allerlei soorten (positieve) energieën, ook op afstand. Maar ik kom ook negatieve energieen tegen wat ik moet gaan verwijderen. Hetzij in huizen, bij mensen, dieren of in situaties. Ik maak ook gebruik van mijn eigen ontwikkelde Medicijnwiel. Dit voor persoonlijke vraagstukken. Dit is handig om antwoord te krijgen, overal op. Maar je moet eerst bereid zijn deze te willen horen.
Een sjamaan zoals ik, werkt ook met kristallen, kaarten, wierook, drum, stick enz. Dat zijn tools, welke ik grotendeels zelf heb gemaakt. Ik geef workshops, opleidingen en meer. In groepsverband en individueel.

Mijn werkwijze.

Ik werk vanuit de drie werelden en de dimensies en ga daarheen waar ik heen moet, om te kunnen helpen of om antwoord te krijgen, om delen terug te halen, wat verloren is. Soulretreval. Maar ook om te weten wat je ziek maakt, daarvoor reis ik naar de werelden. Dus ik heb een heel breed pakket. Ook trauma verwerking is een onderdeel of overbrengen van zielen. Alles is op de Nieuwe tijd en werkwijze afgestemd. Als medium wordt het wel gemakkelijker om dingen te zien en aan te voelen. De opleiding NIEUWE TIJDS SJAMAAN is daar een goed voorbeeld van, waarin oude delen met het nieuwe samengevoegd wordt in een voor jou goed te hanteren werkwijze. Eén die bij jou hoort, bij het Zelf, jouw ware ik. Deze opleiding duurt 2 jaar. Daarna kun je kijken of je verder wilt. Je bent nooit uitgeleerd. Deze opleiding is individueel te volgen, maar ook in groepsverband. Daarvoor is er een intake gesprek nodig om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ook dat behoort tot mijn werkzaamheden, het opleiden van.

Mijn Totemdier.

In dit 2000 jaar oude Maya stad, Ek Balam heb ik mijn nieuw totemdier mogen ervaren. Zwarte jaguar, die mij nu beschermd en helpt. Hij kwam via een diepe meditatie, tijdens mijn bezoek daar, zich aan mij voorstellen. Daarna zijn er dingen gebeurd, wat eindelijk afgerond kon worden, los kon gaan laten. Ik kan nu zeggen, dat ik sterker op mijn pad sta en goed beschermd wordt. Niet iedereen heeft het goed met mij. Helaas kom je dat ook steeds meer tegen, dat er mensen zijn die alleen maar op op dit pad zijn om anderen te gebruiken, te misbruiken. Dus bij onraad of als mensen met negatieve energie mij belagen, dan springt hij in. Dat is ook de kracht van de totem dier. Deze spirits, ze zijn er ook voor jou om te helpen, te beschermen en te ondersteunen. De kracht van de zwarte jaguar, staat nu naast mij, samen met de White Eagle en een van de belangrijkste Elders.... White Feather, hij is als grote leraar altijd aanwezig. Wil je weten wat jouw totemdier is? En ermee leren werken? Samen gaan wij dan op reis en maak je contact met jouw totemdieren, de betekenis en wat ze doen.
Een totemdier-sessie is ongeveer 45 min. Kosten €45,--

Tombe zwarte jaguar. Ek Balam